Om

Välkommen till den lilla idylliska plantskolan på södra Öland

I Världsarvet-

Södra Ölands Odlingslandskap

Trädgårdsfilosofi

"Det var som en förlängning av naturen att komma in hit..." citat från två danska turister


ALBRUNNA PERENNER, årsbarn med milleniumskiftesåret 2000, är så långt ifrån ett modernt gardencenter man kan komma.

Enkelhet är ett nyckelord vad gäller vår odlingsfilosofi...

Arbetsmetoderna är ibland både gammaldags och tids krävande. Vi använder heller inga kemikalier, förkortnings medel utan plantorna får växa i sin egen takt. Konsekvenserna kan därför bli att man även får med sig någon bonusplanta ibland från någon grannplanta som har frösått sig!


Min trädgårdsskolning fick jag genom Trädgårdsamatörerna och den lokala kretsen ÖSTA(Ölands-Sydöstra Smålands Trädgårdsamatörer), där jag gick med 1991. Under nästan tio års tid fanns jag med på deras växtmarknader och sålde väl där ungefär lika många plantor som jag vid tillfället även köpte av andra säljare. Lika viktigt som att får sälja något var dock "växtsnacket" med likasinnade.Detta, tillsammans med en nästan tjugoårig erfarenhet från växtodling med att växa upp på ett familjelantbruk, gav en god grund att stå på när jag sedan startade upp denna verksamhet, våren år 2000.


Sortimentet, bär därför prägel från den här tiden med en mix av stor mängd udda växter  och ett gediget standardsortiment av perenner, krydd- medicinalväxter, gammaldags växter m.m.

Med tiden har även perspektivet på nyttan av trädgård breddats, med ett stort utbud av perenner och buskar gynnsamma för pollinerare som bin, humlor och fjärilar.

Öppettider 2024:


Från 29 mars(Påskhelgen) till och med slutet av oktober:


Öppet ons-sön 10-17 (vardagar kan även viss självbetjäning förekomma även under ord. öppettider).

Måndagar-tisdagar stängt.


Kontakta oss gärna först innan besöket om det är något speciellt du söker, så att jag säkert är på plats.


Tel. 070-4918748 el. via kontaktformulär


Då det är en del som frågar under säsongens gång om jag har möjlighet att skicka växter, har jag tyvärr ej längre den möjligheten(av tidsbrist helt enkelt).