Om

Trädgårdsfilosofi

"Det var som en förlängning av naturen att komma in hit..." citat från två danska turister


ALBRUNNA PERENNER, årsbarn med milleniumskiftesåret 2000, är så långt ifrån ett modernt gardencenter man kan komma.

Enkelhet är ett nyckelord vad gäller vår odlingsfilosofi...

Arbetsmetoderna är ibland både gammaldags och tids krävande. Vi använder heller inga kemikalier, förkortnings medel utan plantorna får växa i sin egen takt.


Arbete skall också få ta sin tid, anser vi. Det kan därför även förekomma något enstaka ogräs i våra krukor, vilket brukar vara konsekvenserna av ekologisk odling! (men vi rensar regelbundet även om det tar sin lilla tid)

Vi undviker också standardsortiment i möjligaste mån, men dock inte våra "gammaldags växter" och försöker även ha många botaniska sorter i vårt sortiment.

Öppettider 2022:


Från 1 april till och med slutet av oktober:

Öppet ons-sön 10-17

Måndagar-tisdagar stängt.


Kontakta oss gärna först innan besöket om det är något speciellt du söker, så att jag säkert är på plats.


Tel. 070-4918748 el. via kontaktformulär


Då det är en del som frågar under säsongens gång om jag har möjlighet att skicka växter, har jag tyvärr ej längre den möjligheten(av tidsbrist helt enkelt).

Annan nyttig information om oss:

TIPS!

Härifrån är det inte långt till blomstrande våradonisängar om våren, Albrunnalund 1 km resp Mörbylilla strandängar 3 km.

BYMUSÈET "ALBRUNNA- FÖRR och NU"

I en restaurerad öländsk ladugård med ursprung från sent 1700-tal som nu fungerar som bymuseum, visas en mindre utställning om byn. Från bondestenålder fram till nittonhundratalets omvälvande skeenden