EVENEMANG

Litterära Blomstervagnen-

Öland Spirar 12-14 maj 2017

12-13 maj, 2012, anordnades det första "Öland Spirar" och blev ett välbesökt evenemang på Öland. Albrunna Perenner utsmyckade tillsammans med Sigrid Fredriksson, ordf. Margit Fribergsällskapet, en litterär blomstervagn.

 

 

 

Sigrid Fredriksson, Ölandsguide och ordf. i Margit Fribergsällskapet höll föredrag 13 maj, 2012, på Albrunna Perenner under temat "Bland Ölandsblomster och läkeväxter i tre Ölandsromaner".

 

 

 

 

2017, 12-14 Maj anordnas Öland Spirar för femte året och Albrunna Perenner i samarbete med Margit Friberg- och Anna Rydstedtsällskapen, Erik Johan Stagnelii vänner, smyckar åter Den Litterära Blomstervagnen.

Installationen "Ölandsblomster i romaner och dikt", växter i samspel med öländska författarcitat visas under hela Öland Spirarhelgen.

Länk till bloggen ALVARSAMTS rapportering här från allra första Öland Spirar 2012

 

Läs mer om evenemanget här!

Albrunnaevenemang:

Växtbytardagen brukar anordnas på Torget i Albrunna, där det är försäljning av plantor, växtbyte och kaffeservering. Evenemanget brukar äga rum en lördag i slutet av maj/början av juni mellan kl. 10-12.

Läs mer om evenemanget här.

Andra evenemang under året:

Under Ölands Skördefest finns det förutom planskolealster och blomsterlök även i grannskapet pumpor och grönsaker till försäljning.

 

 

Behöver du hjälp med trädgården? Vi rekommenderar följande trädgårdsanläggare på södra Öland:

 

Tid För Trädgård

 

Perssons Hustjänster

Övrigt sortiment:

 

 

 

Copyright: 2012 © Albrunna Perenner, Foto från Lars Henell, Staffan Lagerström, Tage Nilsson